Loading

Állkapocs ízületi terápia

ÁLLKAPOCS ÍZÜLETI TERÁPIA

Az állkapocs ízületek egy nagyon bonyolult és érzékeny rendszer részei. Ha működésük zavart szenved és rendszeresen káros erőbehatások érik, előbb-utóbb megbetegedhetnek. Ilyenkor kattogás, ropogás, fájdalom és/vagy mozgásuk korlátozottsága jelentkezik. Mivel egy olyan területről van szó, melyet gyakorlatilag minden pillanatban használunk (beszéd, evés, nyelés), megbetegedése meglehetősen képes megkeseríteni a mindennapokat.

Az állkapocs ízületeket jelentős hatások érik a fogak és a harapás, fogsorzáródás részéről. Ez az egyik legnagyobb befolyásoló tényező, így bizonyos kóros fogtalálkozások komoly gondokat okozhatnak az ízület működésében. Ezek a problémák akár megbújva is jelen lehetnek, hiszen a szervezet egy ideig képes lehet a káros behatások ellensúlyozására, de ha eljön az a pont, amikor erre már nem képes, megjelenik a fájdalom.

Mint minden más betegség esetében, legjobb dolog a megelőzés. Ezért minden fogszabályozó kezelésünk előtt alapos és átfogó diagnosztikát végzünk, melynek rész az ízületek gondos vizsgálata és állapotfelmérése is. Az ízületet védő speciális funkciók beállítása minden kezelésünk során alapvető célkitűzésünk. Ráadásul ezek a védelmi mechanizmusok nem kizárólag az ízületeket védik, de a fogakat és a fogágyakat is.

Már fennálló ízületi problémákat is sikerrel kezelünk. A hatékony terápia előfeltétele a reális terápiás célok meghatározása. Nem lehetséges minden esetben a probléma teljes megszűntetése, de sokszor ilyen esetekben is lehetőség van az aktuális állapot megőrzésére, tehát a folyamat megállítására. Máskor a fennálló problémáknak csak egy részét lehet sikerrel megszűntetni. A kérdés ilyenkor, hogy vajon azokat a problémákat tudjuk-e kezelni, amelyek az illetőt zavarják. Fontos mindezt előzetesen felderíteni és a kezelési lehetőségek esetleges korlátait előre megbeszélni, hogy tudja az ember, mire is vállalkozik.

Ha Ön is állkapocs ízületi problémával szenved vagy fogszabályozás előtt áll és biztonságos, funkcionális központú fogszabályozást szeretne, keressen minket bizalommal.

keressen bizalommal elérhetőségeink egyikén!
Dr. Powells ClinicBudapest, Palotanegyed, Szentkirályi utca 22-24. 1. Emelet. Kapucsengő 31
Kapcsolat