Loading

Dentálhigiénia

Dentálhigiénia

A professzionális fogápolás és szájhigiénés szaktanácsadás a prevenció egyik legfontosabb bástyája. A precíz rendelői fogtisztítás a fogak szépségét és egészségét is szolgálja. Eltávolítja az ártalmas fogkövet és plakkot (biofilmet) a fogakról és a fogínyről. Ez az egyetlen módja, hogy megelőzzük a fogágybetegségeket és fogszuvasodást. Kiemelten nagy hangsúlyt fektetünk erre a területre, hiszen nem kizárólag a megelőzésben játszik fontos szerepet, de gyakorlatilag a dentálhigiénés kezelések gondos és rendszeres kivitelezése nélkül semmilyen más fogászati kezelést nem lehet magas minőségben elvégezni. Hiszen a tiszta és egészséges környezet a precíz és minőségi munka alapja.

 

Rendelőnkben kétféle professzionális fogkőeltávolítás közül lehet választani:

01. Irányított Biofilm Terápia (GBT_Guided Biofilm Therapy)

02.  Professzionális fogtisztítás

01. Irányított Biofilm Terápia – GBT

A ma elérhető legkorszerűbb dentálhigiéniai kezelés, ami forradalmosította a szájhigiénés kezeléseket! Egy nyolc lépésből álló kezelési protokoll, mely segít a fogak, a fogíny és fogakat körülvevő szövetek egészségének helyreállításában és megóvásában.

 

A kezelés során eltávolításra kerül az íny feletti és íny alatti biofilm. A biofilm egy nagyon vékony átlátszó, szabad szemmel nem látható réteg a fogaink felszínén amiben a baktériumok kolóniája él és a fogkő megtapadásához is szükséges első réteg. A szájüregi biofilm baktériumai rongálják a fogakat és a fogak környezetét, így különösen a fogínyt és a csontot, amelyek a fogakat a helyükön tartják. A biofilm szabad szemmel láthatatlan, nem lehet érezni. Mégis alapvetően a fogszuvasodás, a fogágygyulladás és a fogvesztés vezető oka. A fogbetegségeken túl egyéb problémákat is okozhatnak: a baktériumok mélyen bejuthatnak a szövetekbe, ahonnan testszerte szétterjedve súlyos betegségeket okozhatnak, különösen a szív-és érrendszer betegségeit és cukorbetegséget, de különböző ízületi, haj és bőrproblémák is nagyon gyakoriak. A svájci technológiával kifejlesztett irányított biofilm-eltávolítási eljárás alaposan és hiánytalanul képes leszámolni a biofilmmel. A GBT páratlan kényelmével sokkal inkább wellness-élmény, mint kezelés, így nem kell többé félve a rendelői tisztításra várni. A GBT túlmutat a hagyományos értelemben vett fogkőeltávolításon, mivel:

 

➢ Különleges eszközparkot és anyagokat használ
➢ Gyorsabb és jobb szöveti regenerációt tapasztalunk
➢ fájdalommentes (az ultrahangos fogkőeltávolítás kellemetlenségei kiiktathatóak)
➢ a nehezen elérhető területeken is jól alkalmazható (pl. mély tasakok, fogszabályozók, fogpótlások)
➢ nem sérti a fogpótlások és implantátumok felszínét
➢ különlegesen kíméletes, mégis kiemelkedően alapos
➢ egy lépésben tisztít és políroz
➢ Vizuális demonstrációval egybekötött szájhigiénés tájékoztatást tartalmaz, mely fontos támpont az otthoni szájápolás javításához
➢ Időigénye összességében 90 perc

02. Professzionális fogtisztítás

A dentálhigiéniai kezelés hagyományos módszere. Időigénye kb. 60 perc. Első lépésben ultrahangos depurátor segítségével távolítjuk el a fogak felszínére szervült fogkövet. Ezt követi a fogfelszínek és a szorosabb fogközök kézi eszközökkel történő tisztítása. A megtisztított felszínek azonban érdesek maradnak, ami kedves az újabb lepedék és baktériumok megtapadásának, ezért fontos a fogak polírozásának gondosan kivitelezése: ezt gépi és kézi polírozással biztosítjuk. A kezelést egyénre szabott szájhigiénés tanácsadással zárjuk.

keressen bizalommal elérhetőségeink egyikén!
Dr. Powells ClinicBudapest, Palotanegyed, Szentkirályi utca 22-24. 1. Emelet. Kapucsengő 31
Kapcsolat