Loading

ICON kezelés

ICON kezelés

Az Icon egy különleges, infiltrációs technika, mely fájdalmatlan, fúrás nélküli fogtömést tesz lehetővé. Az eljárást Németországban fejlesztették ki és elnyerte a 2009 innovációja kitüntetést. Az Icon kezelést a fogszuvasodás kezdeti stádiumában alkalmazhatjuk, amikor még csak a foganyag felületes része érintett. Ekkor a fogfelszínt támadó savhatások következtében a foganyag porózussá válik, fehér vagy barna foltos elszíneződések jelennek meg rajta. Ezek az elszíneződések maguktól már nem képesek eltűnni és ha a savhatás továbbra is visszatérően gyengíti a fogat, az előbb-utóbb kilyukad. Ilyenkor a szuvas területek már mélyebbre terjednek, hagyományos tömési technikák alkalmazására van szükség. Ha azonban korai stádiumban felismerjük a problémát, az Icon infiltrációs kezeléssel lehetséges a foganyag visszaerősítése és akár az elszíneződések megszűntetése is.

Fúrás egyáltalán nem szükséges! Speciális zselével és folyadékkal előkezeljük az érintett fogfelszínt. Így mikroszkóposan eltávolítjuk a szuvas részeket. Ezután gyakorlatilag beszivárogtatjuk az érintett területre a folyékony tömőanyagot, ami maradéktalanul feltölti a kezelendő foganyagot.

Az Icon kezelés egy alkalommal elvégezhető, teljesen fájdalmatlan beavatkozás. Érzéstelenítő adása nem szükséges.

A technika kivitelezésének és felhasználási határainak megértéséhez tudni kell, hogy fogaink különböző szerkezetű és keménységű rétegekből állnak. A legkeményebb, külső réteg a zománc, alatta a csövecskés szerkezetű, sárgás színű és puhább dentin helyezkedik el. Legbelül található a fogbél (erek, idegek). A dentin réteg külső egyharmada infiltrálható, azaz bármiféle anyag csak ezen határig juttatható el.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az ICON maximum a zománc + dentinréteg egyharmadáig terjedő szuvasodások esetében alkalmazható. A szuvasodás kiterjedésének mértékét általában röntgenfelvételen ellenőrizni kell.

Az eredmény nagyon látványos. Különösen a frontfogak területén jól látható az elérhető esztétikai javulás: a fogak a kezelés hatására visszanyerik eredeti színüket és transzparenciájukat, foltos megjelenésük akár teljesen eltűnhet. (Icon esetbemutatások aktív link) Ezen kívül nő a fog várható életideje, szerkezete megerősödik. Nehezen együttműködő betegeknél (pl. félős gyerekek) is könnyebben elvégezhető.

keressen bizalommal elérhetőségeink egyikén!
Dr. Powells ClinicBudapest, Palotanegyed, Szentkirályi utca 22-24. 1. Emelet. Kapucsengő 31
Kapcsolat