Loading

Lézeres fogfehérítés

Lézeres fogfehérítés​

A fogfehérítő kezelések hatásmechanizmusa az aktív oxigéngyökökre épül. Ez távolítja el a fogak anyagába beépülő elszíneződéseket, mint pl. a dohányzás, a kávé, a vörösbor, de hozzájárulhat a sárga fogakhoz a rossz szájhigiéné, az életkor és egyéb tényezők is. Hatékonyabb és látványosabb módszerek a fogorvosi rendelőben elvégezhető fehérítő kezelések, de léteznek otthoni használatra, a fogorvos által biztosított egyénre készített fehérítő sínek is.

 

➢ A professzionális rendelői fehérítő kezelések azonnali eredményeket biztosítanak, amelyek általában kb. egy évig, de akár tovább is tarthatnak.
➢A professzionális otthoni kezeléseknél (sínek és gélek) néhány hétbe is telhet, mire látványosabb eredmény megmutatkozik.
A biztonságos fehérítés érdekében elengedhetetlenül szükséges egy előzetes fogorvosi ellenőrzés és legalább néhány nappal korábban elvégzett alapos rendelői fogtisztítás.

 

A szuvas fogterületek vagy nem jól záródó tömések beengedik a fehérítőanyagot a fog belsejébe, ami ott viszont komoly károkat is képes okozni. A fehérítő anyagot kizárólag ép és egészséges zománcon (a fog legkülső rétege, a szervezetünk legkeményebb anyaga) szabad alkalmazni.

 

Vannak, akik jobban reagálnak a fehérítésre, és vannak, akik kevésbé. Csakúgy, mint ahogyan néhány ember bőre jobban barnul, mint másoké, ugyanez igaz a fogfehérítésre is. Egyesek fantasztikus fehérítési eredményt érhetnek el, míg mások akár többszöri ismétlés után is csak minimális különbséget látnak. Hasonló okokból előfordulhat az is, hogy egy fehérítés eredménye gyakorlatilag napok alatt visszaáll a kiindulási fogszínre még akkor is, ha az illető lelkiismeretesen betartott minden utasítást.

 

Mind közül a leghatékonyabb fehérítő módszer a rendelői lézeres fogfehérítés. Ehhez az eljáráshoz egy speciális fehérítő gélt és valódi lézerfényt alkalmaznak. A legfontosabb minőségi különbség az alkalmazott fény. A lézernek köszönhetően a fehérítés mélyebb rétegekben is hatékony, vagyis szignifikánsan mélyebben fejti ki a hatását a hagyományos kék lámpás eljárásokhoz képest (mint pl. a Philips Zoom). Ezért olyan elszíneződéseket és foganyaghibákat is sikeresen fehéríthet, melyet semmilyen más fehérítő eljárás nem képes kezelni. Ráadásul a kék fényes fehérítőkkel ellentétben jellemzően szinte semmilyen fogérzékenységet nem okoz sem a kezelés közben, sem pedig azt követően. Ugyanakkor a fehérítő eljárás 20-szor gyorsabb a hagyományos rendelői eljárásokhoz képest.


Elhalt vagy gyokerkezelt fogak eseten a belső fogfehérítés lehet a megoldás!

 

Ha szeretne Ön is fehérebb fogakat, szívesen látjuk rendelőnkben egy konzultációra.

keressen bizalommal elérhetőségeink egyikén!
Dr. Powells ClinicBudapest, Palotanegyed, Szentkirályi utca 22-24. 1. Emelet. Kapucsengő 31
Kapcsolat